Over Flovino

“You’re my favorite partner in wine”  

Ik ben Femke en jouw sommelier in een box.

Wat begon als een uitdaging is veranderd in mijn passie. Mijn carrière in de wijnwereld ging van start tijdens een uitgebreid diner met vrienden in een restaurant. Omdat ik zo van babbelen houd, kreeg ik de weddenschap om alles te leren over wijn – en dat laat ik mij geen twee keer zeggen. De volgende dag schreef ik mij in voor een wijn cursus tot wijnkenner en sindsdien ben ik een echte wine geek! In maart 2022 studeerde ik af als gecertifieerd Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie en inmiddels ben ik officieel afgestudeerd als Sommelier-Conseil aan de Université du Vin in Suze-la-Rousse!

In de eerste lockdown in 2020 ben ik mijn bedrijf FLOVINO gestart om die passie voor wijn met alle winelovers van België te delen.

De naam FLOVINO had ik al snel paraat. Het is namelijk een combinatie van de twee dingen die ik erg lief heb: mijn dochter Florence en Vino.

 

 

Someone call nine wine wine

Ik ben niet alleen dol op wijn, zoals je kunt zien ben ik ook fan van wijn-gerelateerde woordgrapjes. Want het kiezen van een goede wijn kan moeilijk zijn, vind je ook niet?

Met FLOVINO wil ik andere winelovers helpen bij de zoektocht naar een fijn glas wijn dat bij ze past, zónder enige keuzestress. Ik wil wijn drinken voor anderen toegankelijker maken, omdat ik weet hoe overweldigend een bezoek aan de supermarkt of wijn winkel kan zijn wanneer je geen idee hebt wat je lekker vindt. Ik help je met het vinden van wijnen die je bij je passen, zonder dat je daar heel lang over na moet denken. Zorgeloos genieten: dat is pas echt zalig! 

Ontdek meer over de wijnboxen

Alles leren over wijn: wine not

Omdat ik wijn zó leuk vind, houd ik het niet bij de wijnboxen die ik speciaal voor jou samenstel, je kunt bij FLOVINO ook terecht voor een wijn abonnement, online wijn workshop en een face to face workshop wijn proeven. Ik raak maar niet uitgepraat over wijn en wil al mijn kennis en tips zoveel mogelijk met jullie delen. Pas maar op, want straks word je net zo’n winegeek als ik!  

Ontdek meer over de wijn workshops

Neem contact op!

Heb je een vraag over je bestelde wijnbox of wil je meer informatie over de wijn workshops die ik geef? Neem dan gerust contact met mij op. Ik neem graag al jouw persoonlijke wensen met je door zodat ik je zo goed mogelijk kan helpen. 

Neem contact op