SOFASOMMELIER

Ben jij één van de nieuwe Sofasommeliers?!

Sofa qué? 🧐 Sofasommelier is dé laagdrempelige wijncursus die van jou in no time een echte wijnkenner maakt:

  • Al dat vakjargon simpel uitgelegd
  • Jouw eigen smaak ontdekken én verder ontwikkelen 
  • Dé grote verschillen tussen wit, rosé & rood leren kennen
  • Meester worden in foodpairing

Sofasommelier to the rescue! Dankzij deze laagdrempelige cursus heeft wijn binnenkort geen geheimen meer voor jou. Als (vrouwelijke) sommelier is het mijn absolute doel om zoveel mogelijk mensen oprecht én met kennis van zaken te doen genieten van een goed glas wijn. Naast al mijn knowhow heb hier ook mijn hart, ziel en tonnen enthousiasme ingestoken. Deze cursus is jou, als liefhebber die méér wil weten, dan ook echt op het lijf geschreven.

Klik hier om in te stappen!

Met in mijn rugzak 5 jaar wijnopleiding met een investering van meer dan € 3.000 aan studiemateriaal en meer dan €1.000 aan wijn, ben ik de geknipte vrouw om jou verder op een toegankelijke manier bij te leren over wijn!

Dit is hoe Evelyne Mertens van @evelynemertens de cursus ervaarde:

"Ik lust wel eens graag een wijntje, maar verder ken ik er eigenlijk niet zo veel van. Daar komt nu verandering in, dankzij de cursus Sofasommelier! Zo leer ik meer over de geschiedenis van wijn, hoe ik wijn moet bewarenuitschenkenproeven en AL mijn zintuigen inzetten om te ontdekken welke wijn ik nu juist het lekkerst vind!"

Herken je dit?

😍 Je houdt van lekker eten en dito wijn, maar eigenlijk ken je er niets van

🤯 “Help, ik weet niet welke wijn op die wijnkaart ik moet kiezen!”

🛒 “Pff zo veel keuze in deze winkel, ik zal dan maar de medium geprijsde nemen.”

🍇 “Ik maak vanavond een superlekker gerechtje, maar welke wijn past daar in hemelsnaam goed bij?”

Wel, met de Sofasommelier cursus dompel je je helemaal onder in de wondere wereld van wijn. Hoe worden de verschillende wijnen gemaakt? Hoe serveer je ze? Hoe kies je de juiste wijn in de winkel? En wat past er bij welk gerecht? Veel vragen, één antwoord: Sofasommelier! 🍷

Klik hier om in te stappen!

Via video's, een online hand- en werkboek en quizzen leer je de knepen van het vak & kan je gezellig wijn proeven vanuit jouw Sofa! 

Kei benieuwd naar hoe deze video's zijn opgebouwd en in welke setting?! Wel ontdek hier in primeur de eerste video van de cursus Sofasommelier waarin ik je heel graag welkom heet.

Zit je al klaar met je glas en kurkentrekker in de hand? 😍

Ik snap dat! Ook Susan was bij de vorige editie zo enthousiast:

“Dit is een erg leuke online cursus gegeven door een vrouw met kennis van zaken. Je kunt zelf je tijd indelen en de filmpjes bekijken in een online omgeving die erg gebruiksvriendelijk is. Wil je ook meer van wijn weten maar heb je een druk leven dan is dit de ideale cursus! Thanks Femke!”

Waarom maakte ik deze cursus eigenlijk?

Wel, je weet het of je weet het niet, maar mijn passion for wine startte door een weddenschap! 🙈 Ik werd uitgedaagd om alles te leren over wijn en you know me… dat laat ik me geen twee keer zeggen! Ondertussen ben ik een echte wine geek 🤓 en ben ik sommelier-conseil in spe. Met Sofasommelier wil ik zoveel mogelijk mensen in België en Nederland helpen om op een toegankelijke manier bij te leren over wijn en met volle teugen te genieten van een goed glas!

Droomde jij er altijd al van om meer te weten over wijn? Dan zeg ik: schrijf je in, je hebt niets te verliezen. Integendeel, op je eigen tempo ontdek je een hele nieuwe wereld! Twijfel niet & voel je net zoals Simon:

"De sofasommelier cursus van Femke is voor mij een wegwijzer geweest in de boeiende wereld van wijn. Dankzij de online modules kan je de cursus op eigen tempo doen. Femke weet dankzij haar enthousiasme de cursus laagdrempelig en interessant te houden! Ook met vragen kon ik steeds bij haar terecht. Kortom raad ik de cursus aan voor iedereen die niet goed weet waar te beginnen in de ruime wereld van wijn of voor degene die hun basiskennis op een leuke manier willen opfrissen."

Ontdek de 3 formules

Klik hier om in te stappen!

Pluspunt; ik heb het voor jou makkelijk gemaakt: je kan kiezen tussen 3 trajecten die helemaal bij jou passen. En wil je graag in delen betalen? Dan kan dat perfect zonder enige moeite.

Welke formule past het beste bij jou?

Wil jij op eigen tempo bijleren vanuit jouw sofa, en kies je zelf volgens jouw eigen budget je wijnen uit in de supermarkt of je kelder? Dan is de DIY zonder wijn iets voor jou.

Word je nog liever wat beter op je wenken bediend hihi? Dan kies je voor de DIY mét wijn - die worden in een handig pakket thuisgeleverd.

Wil je de coupe op de champagne? Neem dan plaats in de sofa en wordt één van de 5 Sofasommeliers die instappen in het groepstraject: extra live calls op 2 mei, 20 mei, 3 juni en 1 juli, een fysieke proeverij (op één van de vastgepinde data) & een uitstap met de hele groep! We worden een hechte groep en ontdekken samen lekkere wijnen.

Klik hier om in te stappen!

Twijfel je nog?

🍷 "Het kost wel wat..."

True, het traject kost meer dan een gemiddelde fles wijn in je supermarkt, maar kijk eens wat je er allemaal voor terugkrijgt?

✅ meer dan 5 jaar aan wijnopleidingen gebundeld in 13 modules om van jou een echte kenner te maken

✅ kennis die je nooit meer vergeet waarmee gezellige wijnavondjes en diners nog memorabeler worden

✅ geld dat je bespaart omdat je geen miskopen meer doet in de supermarkt

✅ 3 trajecten om te kiezen wat er echt bij jou en je budget past

✅ de mogelijkheid om in schijven te betalen, welk traject je ook kiest
Om van de fun die we gaan beleven nog maar te zwijgen 😉

🍷 "Ik heb er nu geen tijd voor..."

Dan heb ik goed nieuws! 🥳 De videomodules bekijk je op je eigen tempo, waar en wanneer je maar wil. En: je krijgt levenslange toegang. Dus of jij er meteen in mei of pas in september of januari mee wil starten: Sofasommelier loopt niet weg. 👍 

🍷"Ga ik er echt iets aan hebben?"

Volmondig: JA! Dit traject is enerzijds het absolute neusje van de zalm en anderzijds supertoegankelijk. Alle wijnkennis die ik de voorbije 5 jaar (& counting!) in mijn opleiding tot wijnkenner en sommelier-conseil heb opgedaan, heb ik voor jou in een begrijpelijk jasje gestoken.

En als je mij niet gelooft, lees dan maar wat Céline me stuurde begin maart toen zij haar modules heeft afgewerkt. 

 

Klik hier om in te stappen!

Om al een tipje van de sluier op te lichten, dit zijn de modules die voor je klaar staan:

❤️ Module 1 – Introductie in de wijnwereld

🧡 Module 2 – Ampelografie en terroir

❤️ Module 3 – Wijn serveren

🧡 Module 4 – Proeven als een Sofasommelier

❤️ Module 5 – Het maken van wijn

🧡 Module 6 – Het maken van witte wijn

❤️ Module 7 – Witte wijnstijlen en rassen

🧡 Module 8 – Het maken van rosé en wijnstijlen

❤️ Module 9 – Het maken van rode wijn

🧡 Module 10 – Rode wijnstijlen en rassen

❤️ Module 11 – Wijn kopen

🧡 Module 12 – Foodpairing

... en de extra module rond wijnbouw!

Klik hier om in te stappen!

Heb je nog vragen?

Zit je na het lezen van deze pagina nog met twijfels of vragen? Stuur me dan een mailtje via info@flovino.be, stuur me een berichtje via Whatsapp (+32 477 96 40 41) of via Instagram & ik help je graag verder met je beslissing! 🙂 

Santé! 🍷